TOULKY JAKO BEZDĚTNÍ

Termální prameny v italském Toskánsku

Podle mě je Toskánsko asi nejznámější oblast celé Itálie. Každý si představí nekonečné vinice, haciendy a historická městečka, výborné jídlo, víno i moře. A ono to tak opravdu je. A nejen to může Toskánsko nabídnout. Procestovala jsem ho od východu k západu a našla jsem tam toho mnohem víc. Jak už fotky napovídaly, tak horké prameny byly první zastávkou. V Toskánsku je několik volně přístupných a dobře ukrytých termálních pramenů.

 

My jsme se vydali do Saturnie, místní sem jezdili už od rána. Cesta k pramenům není ale nijak značená, místní se o prameny nechtějí jen tak dělit, což chápu. Nejlepší je sledovat lidi v županech. Bylo horké květnové počasí, takže nic moc na koupání v teplé vaně, ale ráno a večer to byl nepopsatelný zážitek. Ale daleko lépe bych si to tady dokázala představit v sychravý říjnový čtvrtek a s obsluhou co by mi nosila sýry a salámy až pod nos.

 

 Je tu i velké parkoviště, takže o nocleh jsem měla postaráno, spalo tu víc lidí, dokonce i ve stanu u řeky a grilovalo se do pozdních hodin. A protože je tu i malá restaurace, můžete tu strávit klidně celý den, protože wc, sprcha i jídlo je zajištěno. Takže není kam spěchat. Bobci na mě poslušně čekali na břehu, i když Matouš měl ambice skočit do vody za mnou.

 

Mohlo by se vám také líbit...